Húsétel cikkek

Wellington bélszín karácsonyra
Jöjjön akkor egy újabb nagy klasszikus a sorban, a Wellington bélszín, amelyet nemcsak karácsonyra lehet elkészíteni, de ilyenkor nagyon ajánlott.

Brassói aprópecsenye
Bizton állíthatom, hogy nálunk az egyik nagy kedvenc a brassói aprópecsenye, és alighanem ezzel egyáltalán nem lógunk ki a magyar családok átlagából. Amikor végképp semmi ötletem, hogy mit főzzek, amikor bombabiztos vendégváró étel kell, a család egy emberként harsogja: brassói!

Baconos csirkemell őzgerincben
A legjobb receptekkel úgy vagyunk, mint a népmesékkel, szó szerint szájról-szájra terjednek. Ez a finom baconos csirke éppen egyik kedvenc Facebook oldalunkon repkedett, amikor elkaptuk. Természetesen mi is elkészítettünk, és most sütés utáni továbbterjesztésre ajánljuk.

Erre az ínyencfalatra a kánikulában sem mondhatsz nemet
Következő receptünk nem igazán kánikulában fogyasztandó, de tény, hogy akkor is nehéz nemet mondani rá. Próbálja ki Ön is, nem fogja megbánni!
Gyors és finom ebéd esős napokra
Az ilyen esős hosszú hétvégéken egy kicsit táplálóbb eledellel kellemesen átmelegíthetjük a lelkünket. Következő receptünk nagy előnye, hogy nem nehéz eledel, akár egy frissítő sétával a májusi eső után lemozoghatjuk a plusz kalóriákat.

Ínycsiklandó vendégváró: Cannelloni
Nem kell Olaszországig utaznunk, hogy ízletes mediterrán ételeket kóstolhassunk, következő receptünk egyszerűen elkészíthető finom főétel, ami vendégvárónak sem utolsó, ha nem szeretné sonkával fogadni a locsolókat.

A tavasz és a húsimádók szerencsés találkozása
A friss, zsenge zöldborsó és a sertéssült szerencsés találkozása minden húsimádó álma, következő receptünk könnyű és gyorsan elkészíthető, az eredménnyel pedig biztosan nem fog szégyent vallani!

Gombás-metélőhagymás bárányszelet
Magyarországon viszonylag ritkán fogyasztunk bárányhúst, pedig lényegesen egészségesebb, mint a gyakran használt sertéshúsok. A következő receptünk könnyen és gyorsan elkészíthető, aki vállalkozik rá, az nem fogja megbánni!

Egy igazi tavaszváró recept: körtés csirke
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető a nagy bevásárlás után is, takarítás közben is, és ha vendéget várunk, akkor sem ronthatjuk el. Próbálja ki ön is tavaszváró receptünket, nem fogja megbánni.

Kakukkfüves, fetasajttal töltött csirkemell
Csirkét sokféleképpen tölthetünk, ez most éppen egy nagyon pikáns sajtos variáció. A különlegességét az ízesítése jelenti, no és az, hogy kicsit diétás hozzávalókat használtunk hozzá. Isteni ebéd, nem csak vasárnapra!
Amire titokban minden férfi vágyik: töltött oldalas
Kevés olyan húsétel van, amelyre egy férfi sem tud nemet mondani, de következő receptünk éppen ilyen. Ha kényeztetni akarja párját, akkor próbálja ki, az eredmény önmagáért beszél!
Sajtos-paprikás sertéskaraj
Ilyenkor a tél egyik legkellemetlenebb szakaszában jobban kívánjuk a laktatóbb meleg ételeket. A kalóriákra azonban akkor is vigyázni kell! Íme egy finom, könnyen elkészíthető, gyors és nem hizlaló recept.
Áfonyás szarvasbélszín, amire nem lehet nemet mondani
Nem könnyű eledel és a hozzávalók beszerzése sem egyszerű, de megéri küzdeni vele, mert a szarvashús áfonyalekvárral klasszikus és megunhatatlan párosítás. Ha még nem próbálta, épp itt az ideje!
Babos káposzta, lélekmelegítő a fagyos januári estéken
Ez az étel igazán a téli szezonra való, a hideg januári estékre. Bár nem könnyű eledel és elkészítése is időigényes, a végeredmény megéri a fáradtságot. Próbálja ki bátran!
Göngyölt malackaraj - különleges finomság az újévre!
A sült malac hagyományos étel újévkor, de elkészítésébe érdemes belevinni egy kis rafinériát. Következő receptünkkel meglepheti családját, és garantáljuk, hogy mindenkinek ízleni fog!
Füstölt húsos káposztaleves
A füstölt hús és a káposzta a levesben is találkozhatnak, nem csak a töltött káposztában. Következő receptünk egyszerű, könnyen elkészíthető és az eredménye egy nagyon ízletes étel.
Itt a macedón csoda receptje!
Kevesen ismerik a macedón konyhát, ami a balkáni és a mediterrán ízeket ötvözi. A következő recept egyenesen fenséges, kényezteti a magyar gyomrot, de vendégségben vigyázzunk, nem lesz elég!
Tepsis krumpli sajttal, szalonnával
Ez az az étel, ami átmelegít az esős őszi délutánokon: egyszerűen elkészíthető, hamar megvan, és fenomenális az íze. Ne sajnáljunk a gyomrunktól egy kis kényeztetést!
Négyórás görög sertéskaraj
Ezt a finom sült húst, bár hosszan készül, nem hosszú idő elkészíteni - már ami a vele való munkát illeti. Rendkívül egyszerű recept, de különleges ízeket ígér, és biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Bármilyen alkalomra kiváló!
Portugál csirke krumpliágyon
Ez a portugál recept izgalmat visz a sokunk számára már kissé uncsi sült csirke elkészítésébe. Az olívás-fokhagymás pác és a hús szaftjával felturbózott krumpli különleges ízélményt kínál!
Paradicsomos-mozzarellás karajszeletek
A sült karaj mindig nyerő, a paradicsom-sajt-bazsalikom pedig friss ízt ad ennek a fogásnak, amely nemcsak illatával, de színeivel is étvágygerjesztő. Hamisítatlan mediterrán ízek, amelyek tökéletesen megfelelnek a magyar elvárásoknak is.
Házi hamburger - ez az igazi!
Aki szereti a hamburgert, azt nemigen lehet meggyőzni arról, hogy ne egyen ilyet, akár a gyorséttermekben is. De minek oda menni, ha egyszer otthon még finomabbat és pont olyat tudunk csinálni, ami épp az ínyünkre való? Itt van hát egy hamburger-alaprecept, amit aztán úgy formálhatsz kedvedre, ahogyan csak jól esik!
Hagymás-gombás pulykafalatok tejszínnel és sajttal
Ezzel az ínyenc fogással minden vendéget lenyűgözhetünk, de annyira egyszerű és gyors, hogy ideális a rohanós hétköznapokra is. Próbáld ki, a végeredmény önmagáért beszél!
Libacombok római tálban
Egyszerűen elkészíthető, ám fenségesen finom ez recept. A libacomb önmagában is rendkívül ízletes, és a hagyományos sütőedény mellett ez az almás-hagymás körítés, meg persze az illatos fűszerek mindent kihoznak belőle, amit lehet.
Csevapcsicsi - kicsit másképpen
Itt a grillszezon, nincs is jobb, mint a szabadtéri sütögetés! Igaz, legtöbben a hipermarketekben előkészített húskészítményekkel oldják meg, hogy mi kerüljön a rácsra, mi azonban egy egészségesebb és finomabb verziót kínálunk. Ez a csevapcsicsi kicsit más, mint az eredeti délszláv változat, de ugyanolyan finom!
Tárkonyos-gombás csirke spárgával készítve
Egy csipetnyi provance-i konyha magyar gyomorra szabva: ez a fogás mindenkiből elégedett sóhajokat csalhat ki, furfangos ízesítésével. Ráadásul nemcsak finom, hanem könnyű is! Próbáld ki!
A magyar ízlés és az olasz konyha fenomenális találkozása
Az olaszos tészták közül talán ez a recept áll a legközelebb a magyar ízléshez. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint azzal a további nyolcvannal is, amely a szalonnás makaróni mellett Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, ismét kapható könyvében találhatók.
Kukoricapelyhes bundában sült csirkemell
A rántott csirke sokunk kedvence, de ezzel a recepttel még azt is felülmúlhatjuk (talán)! Próbáld ki, nem fogod megbánni! Egy biztos, ezután a kukoricapehelyről nem csak az egészséges reggeli fog az eszedbe jutni…
Ezért megéri a konyhában senyvedni! Göngyölt bélszín nyárson sütve
Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegészségesebbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!
Narancsos-almás kacsacomb
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó könyvéből való ételekkel.
Oldalas, egy kis csavarral
A következő recept viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, ráadásul az ízvilága egy picit eltér a megszokottól. Érdemes megpróbálkozni vele, valamint a Demcsák Zsuzsa „Konyha, tündérek” című, több mint nyolcvan receptet tartalmazó és októbertől újra kapható könyvéből való ételekkel.
Aszalt szilvával töltött liba
Márton nap ugyan még messze van, mégsem szabad elfeledkeznünk a hazai konyhaművészetben viszonylag ritkán alkalmazott libából készült ételekről. Egy isteni libarecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Citromos báránycomb
Bár idehaza viszonylag ritkán fogyasztunk bárányt, nem szabad elfeledkezni erről a kulináris élvezetről. Egy isteni bárányrecept, melyet mindenképpen ki kell próbálnia minden háziasszonynak!
Borjútekercsek fehérboros mártásban
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
Boros báránylapocka burgonyaágyon
Hamarosan kezdődik a szüreti szezon, itt az ideje a borral készült finomságoknak. Következő receptünk minden igazi ínyenc álma, egy igazi, legendás húsétel, nem csak húsevőknek!
Sertésdagadó fahéjas aszalt gyümölcsökkel töltve
A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.
Sonkás-sajtos-szilvás göngyölt hús
Van, amiért megéri dolgozni. Bár ez a recept nem a legegyszerűbbek közül való, az ínyenc hozzávalók és a végeredmény megéri a ráfordított időt!
Töltött őzlapocka barackos-szilvás körettel
A nyári hőségben nem tanácsolt nehéz ételeket fogyasztani, de a hús hozzá tartozik a kiegyensúlyozott táplálkozásunkhoz. Egy igazi ínyencség a húsételek szerelmeseinek.
Ebédre, vacsorára, bármikor
A gyros akár sertéscombból, akár filézett csirkecombból akár filézett pulykacombból is, készülhet, de a szárazabb csirkemell is megfelel. Elkészítéséhez sem türelem, sem különösebb "konyhai" gyakorlatra nincs szükség, csak némi előrelátás kell: a pácban minimum néhány órát a húsnak ugyanis állni kell.