Hozzávalók:
● 4 szelet marhahús
(hátszín vagy felsál)
● 10 deka szalonna
● 4 vöröshagyma
● 15 deka csiperkegomba
● 2 deci vörösbor
● 1 deci húsleves-alaplé
● fél deci brandy
● csípős mustár
● fél kaliforniai paprika
● fél csokor petrezselyem
● 10 deka reszelt sajt
● csípős őrölt paprika
● kevés kukoricakeményítő
● só, bors
● olaj
Elkészítése
A húst finoman kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a szeleteket egymás mellé terítjük, és a felső oldalukat megkenjük a mustárral.
A hagymákat apróra vágjuk, az egynegyedét félretesszük. A paprikát és a szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben a hagyma nagyobb részével együtt pirítani kezdjük. Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Amikor a gomba is megpuhult, hozzáadjuk reszelt sajtot, a brandy felét, egy mokkáskanálnyi csípős fűszerpaprikát és az apróra vágott petrezselymet, majd jól összekeverjük.
A töltelékből a mustáros hússzeletek egyik felére kanalazunk, a másik oldalukat pedig ráhajtjuk, majd a csomagot hústűvel összefogjuk. A hústáskákat forró olajban körbe megpirítjuk, együtt a maradék hagymával. Amikor a hús megpirult, ráöntjük a vörösbort és az alaplét. Fedő alatt lassú tűzön hosszasan rotyogtatjuk, amíg a hús megpuhul. Ha kell, időnként kevés vizet vagy bort önthetünk alá. Amikor elkészült, kivesszük a batyukat, a léhez hozzáöntjük a maradék brandyt, és kevés kukoricaliszttel besűrítjük.
● Ezt a jó szaftos húst adhatjuk tésztával, krumplipürével, röstivel, krokettel és hasonlókkal!
Az Életforma Shopban van még sokféle lábos, öntött vas is, meg rozsdamentes acél, de kerámiabevonatosból is jó nagy a választék
Nem ünneprontáskén: de ne feledjük, hogy a főzőcske után mosogatni is kell, és ha van is mosogatógépünk, nem biztos, hogy a nagyobb edényeket beletesszük. De itt van egy igazán kellemes, mosogatószer-tartályos szivacs, amely mindössze 390 forintba kerül. Próbáld ki!
● További Életforma-receptek itt!