Borjústeak gróf Kedvessy receptje alapján elkészítve libamájjal, kapros paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel.

Hozzávalók:
4 szelet, egyenként 18-20 dkg borjúszűz
4 szelet, egyenként 7 dkg libamájszelet,
4 fej gomba,
1 fej vöröshagyma,
2 db paprika,
2 db paradicsom,
2 db fűszerpaprika,
1 doboz tejföl,
liszt,
1,5 dl tejszín,
só, étolaj,
friss kapor
Elkészítése:
A vöröshagymából, paprikából, paradicsomból és fűszerpaprikából kevés zsiradékon pörköltalapot készítünk. Miután megfőtt, ízlés szerint sózzuk, tejföllel, tejszínnel és liszttel behabarjuk, majd friss kaprot adunk hozzá.
A steakeket, a libamájat és a megtisztított gombafejeket sózzuk, és kevés zsiradékon pirosra sütjük. A kész steakre rárakjuk a libamájszeleteket és a megsütött gombafejet, leöntjük a paprikás mártással, galuskával és burgonyakrokettel tálaljuk.