Hozzávalók
(három személyre)
● 3 egész libacomb
● 2 közepes méretű savanykás alma
● 2 nagy fej hagyma
● 1 teáskanálnyi majoránna
● 1 teáskanálnyi kakukkfű
● só, bors
Elkészítése
A libacombokat alaposan mossuk meg, és még vizesen dörzsöljük be sóval, és szórjunk rá borsot. A római tálat - natúr cseréptál, nem mázas! - áztassuk be 20 percre. Addig hámozzuk meg az almát, vágjuk négyfelé, vegyük ki a magházát, és pucoljuk meg a hagymát, és vágjuk négyfelé. Ezután tegyük bele a libacombokat az almát és a hagymát a beáztatott római tálba, majd szórjuk meg majoránnával és kakukkfűvel. Nem kell alá pluszzsiradék, mert a libából bőven csorog ki zsír, és a tál elég nedvességet szívott magába ahhoz, hogy az alma és a hagyma ne égjen le. A tálra rakjuk rá a tetejét, és nem előmelegített sütőben 180 Celsius-fokon süssük 3 órán át. Amikor a hús már megpuhult, vegyük le a tál tetejét, és legfeljebb fél óráig pirítsuk még, de ügyeljünk rá, hogy az alma és a hagyma ne égjen meg!
Mikor a combok szép pirosak, szedjük ki őket egy tálra, az alma- és hagymadarabokat pedig két evőkanálnyi libazsírral turmixoljuk le, a pépet pedig szedjük rá a húsra. Párolt vöröskáposztával és/vagy krumpligombóccal tálaljuk. Nagy melegben jól csúszik mellé egy pohár száraz hárslevelű.
Mi most két apróságot ajánlunk, egy bors- és sódaráló szettet - az ára 2 190 forint -, mert a frissen darált fűszer sokkal aromásabb, mint a készen kapható őrölt, illetve finomított. A másik szettet pedig az almához és a hagymához ajánljuk: egy kés és egy hámozó van benne, ez 1 488 forintba kerül.
●További Életforma-receptek itt!