Hozzávalók
● 1 kiló sertéskaraj egyben
● 4 szárított paradicsom
● 2 gerezd fokhagyma
● pár szem olívabogyó
● 1-2 ág rozmaring
● 1-2 ág oregánó
● 2 evőkanál citromlé
● só bors
● olivaolaj
Elkészítése
A sertéskarajt megtűzdeljük rozmaringgal és oregánóval. Ezután a húst serpenyőben minden oldalán barnára pirítjuk. Közben a citromlevet sóval, borssal, a maradék zöldfűszerrel, a paradicsommal, az olajbogyókkal és a fokhagymával olívaolajjal együtt összeturmixoljuk, ha túl sűrű, egy kis vizet is adhatunk hozzá, és ezzel a krémmel egyenletesen bekenjük a hús minden oldalát.
Tűzálló tálban fedő nélkül 80 Celsius-fokon 3-4 óra alatt készre sütjük, közben időnként megkenegetjük a maradék krémes páccal.
Próbáld ki! Az ára is „hagyományos”: 2.190 forintba kerül.
És akkor még egy hagyományos apróság: bár kenőtollat általában sütikészítéshez szoktunk használni, de azért pácot is jól fel lehet vele vinni, például erre a finom egybesültre is… 250 forint az ára.
Az Életforma Shopban egyébként még számos más sütőedényt és sütőalkalmatosságot is találhatsz!
● További Életforma-receptek itt!