Hozzávalók
(10 adag)
● fél kiló darált marhahús
● 2 vöröshagyma.
● egy fél doboz madársaláta
● 2 paradicsom
● 5 deka parmezán
● 10 zsemle
● 3 teáskanál mustár
● étolaj
● só, bors
Elkészítése
A hagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra szeleteljük. Kevés olajon serpenyőben kicsit pirítjuk, majd kiszedjük az olajból. A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a sót és a borsot, és jól összekeverjük. A masszából 10 húspogácsát formázunk, és a serpenyőben mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. A paradicsomot és a salátát megmossuk, lerázzuk róluk a vízcseppeket. A paradicsomot felkarikázzuk. A parmezánt sajtvágóval forgácsokra szeljük. A kettévágott zsemlék aljára először két szelet paradicsom kerül, erre egy húspogácsa, majd jönnek a hagymakarikák, a madársaláta, a parmezánforgácsok és végül a zsemle teteje.
●
Most egy szóló tálat és egy szettet ajánlunk, amelyhez 6 tányér is tartozik.
A tál ára 1.250 forint, a tál+tányérok készleté pedig 6.190 forint.
Sokféle dolgot lehetne még ajánlani a hamburgerkészítéshez - például remek húsvillákat –, nézz körül az Életforma Shopban!
● További Életforma-receptek itt!