Hozzávalók:
1 csirke kb. 1,3 kg,
50 dkg körte
12 dkg vaj
1,5 evőkanál cukor
3 evőkanál bor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál só
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
1 kiskanál bors
Elkészítés:
A csirkét vágja 4-6 darabra, dörzsölje be sóval. A vaj felét olvassza meg serpenyőben, süsse rajta a csirkét aranybarnára. A körtét mossa meg, héjastól szeletelje vékonyra, magházát vágja ki. Olvassza meg a vaj másik felét, süsse rajta a körtét 5 percig oldalanként, míg kissé meglágyul. Sütőedénybe fektessen egy réteg körtét, rá a csirkét, arra a maradék körtét. Oldja fel a cukrot a borban, öntse a körtére. Szórja meg a petrezselyemzölddel és borssal. Előhevített sütőben süsse kb. 45 percig, míg a csirke készre sül. Közvetlen a sütés vége előtt szórja be a tetejét citromlével.