
Hozzávalók
● 1,2 kilós konyhakész csirke
● 40 deka hámozott paradicsom
● 1 fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 deci fehérbor
● 1 csokor friss petrezselyemzöld
● kakukkfű ízlés szerint
● őrölt bors, só
● 2 evőkanál olaj
Elkészítése
A csirkét feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban világosbarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, és tovább pirítjuk. Beletesszük a kisebb darabokra vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, ráöntjük a bort, megszórjuk vágott petrezselyemzölddel, és a sütőben, fedő alatt puhára pároljuk. Vajas törtburgonyával tálaljuk.
Az Életforma Shopban persze találhatsz nagyon sokféle nyeles serpenyőt is, és természetesen tepsikből is bő a választék!
● További Életforma-receptek itt!