Hozzávalók:
- pulykamell
- só
- rizsliszt
- zsiradék
- őrölt fehér bors
- bébiparaj
- egy gerezd fokhagyma
- kb. 1-1,5 dl tejszín
- 15 deka gouda sajt
Elkészítés:
A pulykamellből kisebb szeleteket vágunk, sózzuk, őrölt borssal enyhén megszórjuk, majd rizslisztbe forgatva kevés felhevített zsiradékon aranyló színűre sütjük. A megsült szeleteket kiszedjük a serpenyőből, és egy tányéron pihentetjük. A visszamaradt zsiradékba beletesszük a tisztára mosott bébiparajt, a gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, őrölt borssal meghintjük, majd ezt összeforralva a leveleket megfonnyasszuk. A gouda sajtot lereszeljük, beleszórjuk a kész parajos tejszínes szószba, majd alaposan elvegyítve forralunk rajta egyet. Sűrűbb, krémes szószt kapunk. A hússzeletekre ízlés szerint adagolhatjuk a forró és krémes parajos sajtos szószunkat. Köretként Pammer Livi rizst ajánl. Jó étvágyat!
Szentgotthárdi tökös álom
Bámulatos ízvilággal dicsekszik az a pestó, amit a minap kóstolhattam egy turisztikai újságírótalálkozón, Szentgotthárd egyik legelegánsabb termálszállodájában. Aki odalátogat, máris ízelítőt kap a környékből! Mi másból is készülhetett volna a vendégváró alapja, mint az ősz slágeréből, a tökből! Ezt a kis finomságot minden szobába bekészítik. Jó a délutáni teához vagy a reggeli kávéhoz! Szerintem az otthoni, esti traccspartihoz vagy kártyázáshoz is egyszerűen remek! Persze, hogy elkértem nektek a Gotthard Therme séfjének receptjét! Fogadjátok szeretettel!