
Hozzávalók:
16 db tojás
1 csokor medvehagyma
15 dkg sajt
4 ek olaj
só ízlés szerint
6 ek zsemlemorzsa
2 csapott ek liszt
2 teáskanál fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
15 db tojásból rántottát készítünk. Amikor a rántotta kihűlt, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadunk 1 db nyers tojást, lisztet, apróra vágott medvehagymát, zúzott fokhagymát, fűszerpaprikát, 10 dkg reszelt sajtot, 2 ek. zsemlemorzsát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Jól összedolgozzuk, gombócokat formázunk belőle, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, és forró, bő olajban kisütjük. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Töltött tojás melegen
Az első pillanattól kezdve imádtam, ma is bármikor meg tudom enni. Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen – úgy értem, kihűlve – is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is. A konyhában járva-kelve felkaptam egy-egy darabot, és mire körülnéztünk, már üres volt a jénai.