Hozzávalók:
- 1,5 kg héjában burgonya
 - 1 póréhagyma
 - 15 deka főtt füstölt sonka vagy tarja
 - 3 deci tejszín
 - 15 deka reszelt parmezán (nagy áruházakban készen, zacskóban kapható!)
 - 5 deka vaj
 - só, őrölt bors
 
Elkészítés:
A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Kenjünk ki vajjal egy jénait vajjal, és rakjuk rá a fele burgonyát. Tegyük rá a sonkás pórét, majd rakjuk rá a többi burgonyaszeletet. A tejszínhez adjuk hozzá a parmezánt, jól keverjük össze, sózzuk, borsozzzuk, majd öntsük a masszára! Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!