Életforma.hu

GASZTRO

Spagetti és markáns, avagy belekóstoltam az örömlányokéba

Ezt a pompás kis olasz tésztát már régebben kinéztem magamnak, de csak ma jött el az idő hogy elkészítsem. Mivel ez is egy népszerű és klasszikus étek, csak minimálisan vannak eltérések a receptek között, pl. egy kis vörösbort is adok hozzá... ezzel is fokozva hangulatát. A SPAGHETTI alla PUTTANESCA magyarul nem más mint, a "nagyon rossz" lányok spagettije. Az őrülten jó ételek atyja egy szexis fogást ígér! 

Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk. Az olívabogyót, és a kapribogyót is felaprítjuk, amilyen apróra csak tudjuk. A koktélparadicsomokat felnegyedeljük. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk (nem túl forróra), rádobjuk az aprított fokhagymát, 3-4 pillanat múlva, amikor már finoman illatozik (ne égessük meg!), hozzáadunk 5-6 db szardellát, vagy egy teáskanálnyi szardellapasztát, elkeverjük aztán jöhet az aprított kapri-, és olívabogyó, valamint a paradicsom. 1-2 perc pirítás után felöntjük a vörösborral hozzáadjuk a chilit és jól kiforraljuk. A petrezselyemzöldet és a bazsalikomot szintén felaprítjuk. Közben a spagettit kifőzzük. Amikor a „ragu” már szép sűrűre visszaforrt, belekeverjük a zöldfűszereket, majd a spagettit, hozzáreszeljük a sajt kb. felét, aztán alaposan összeforgatjuk. Frissen, forrón reszelt sajttal a koronázva tálaljuk. Ha ügyesen dolgozunk, a ragu és a spagetti egyszerre készül el, amit öblítés nélkül forrón forgathatunk össze, és ezáltal a tészta jobban magába veszi a ragut, szósz, mártást; erre próbáljunk meg mindig odafigyelni!

Farfalle lazaccal, a dolce vita
Sokan mondják, hogy azért kövérek az olasz nők, mert rengeteg tésztát esznek. Én meg azt mondom, ismerek olyan olasz nőt, aki pont így fogyókúrázott. A lényeg a mértékletességen rejlik. Az olasz tésztafogásoknak pedig nincs párja. Halból meg egyszerűen többet kell ennünk. Akkor tehát most minden együtt van!…

 

 


Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.
A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni 

A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.
A gázgrillek legjobb tulajdonságai

A gázgrillek legjobb tulajdonságai 

A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.