Hozzávalók
● 25 deka zöld spárga
(de fehér is lehet)
● 25 deka szeletelt edami vagy gouda sajt
● 25 deka szeletelt gépsonka vagy csemegekaraj
● 2 tojás
● liszt
● zsemlemorzsa
● só, bors
● 2-3 deka vaj
● olaj
Elkészítése
A spárgát egy lábosban a vajon éppen csak megfuttatjuk, majd sós vízzel felöntjük, és megfőzzük, de maradjon egy kicsit roppanós, mert különben könnyen szétesik. A megfőtt spárgát lecsöpögtetjük, majd kettesével-hármasával (attól függ milyen vastagok) először sajtba, majd sonkába tekerjük. A tekercset fogpiszkálóval összefogjuk, majd panírozzuk: lisztbe, a felvert, kicsit sózott, borsozott tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Nem baj, ha a panír csak a sonkán tapad meg! Ezután forró olajban kirántjuk, és azon melegében tálaljuk.
● Hidegen is nagyon finom!
● Lehet valamilyen mártást - tartárt, majonézt - vagy tejfölt is kínálni mellé.
Az Életforma Shopban egyébként fantasztikusan sokféle serpenyő közül választhatsz, érdemes megnézni!
● További Életforma-receptek itt!