Hozzávalók:
- 2 egész filézett csirkemell
- só
- őrölt bors
- szárított kakukkfű
- morzsolt majoranna
- zsiradék
- brokkoli
- fokhagyma
- 10 deka reszelt gouda sajt
- 1,5 dl tejszín
- egy marék dióbél
Elkészítés:
A csirkemellet sóztam, a fűszereket összekevertem, és a csirkemellet alaposan átdörzsöltem a fűszerek keverékével. Kevés zsiradékon lefedve puhára sütöttem. A fagyasztott főtt brokkolit egy serpenyőbe tettem, tejszínnel felöntöttem, egy csipetnyi őrölt borssal és kevés sóval meghintettem, belereszeltem egy nagyobb gerezd fokhagymát és szaftosra pároltam-főztem. Amikor már csak kevés lé volt alatta hozzáadtam a reszelt sajtot és a durvára vágott, száraz serpenyőben kissé megpirított dióbelet. Alaposan elkevertem. Tálaláskor a csirkemellekből szeleteket vágtam, és a brokkolis-sajtos szósz tetejére sorakoztattam. Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia!
Bolo do caco, a madeirai kenyér
Az úgy volt, hogy Madeirán nyaralunk. Aztán jött egy frankó kis tüdőgyulladás – nyáron -, és keresztülhúzta a terveket, én maradtam, a család utazott… Azért kiadtam az utasítást, hogy a kenyerükről információkat szerezzenek be a helyiektől – írja Pammer Lívia ajánlójában. Aztán mikor felépült, megsütötte a madeirai kenyeret, amit meleg szívvel ajánl mindenkinek, mert nagyon finom. A bolo do caco egy édesburgonyából és lisztből kelesztéssel készült madeirai kenyér, amit vaslapon sütnek, és fokhagymás fűszervajjal kínálnak, de bármiféle feltéttel, édessel és sóssal is egyaránt kitűnő! A recept Madeiráról származik, az elkészítését egy portugál videón néztem meg – tette hozzá a gasztrobloger.