
Hozzávalók (2 főre):
- ½ kg kápia paprika
- 3 dl csirke alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl habtejszín (min.30%)
- só, bors ízlés szerint
Sós túrgombóchoz:
- 450 g zsírszegény túró
- 2 db tojás
- 3 ek. zabpehely liszt
- 1 csipet só
- 10 levél bazsalikom, apróra vágva
Díszítés:
- friss bazsalikom
Krémleves elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és megsütjük a paprikákat úgy, hogy a félbe vágjuk őket, és magos felükkel lefelé fordítva egy rácsra helyezzük. Kb. 15 percig sütjük.
2. Kivesszük a sütőből a paprikákat, egy tálba teszük, majd lefóliázzuk, és pihentetjük 10 percig.
3. Ha letelt az idő, könnyedén lehúzzuk a héjukat és eltávolítjuk a magházat.
4. A paprikákat durvára vágjuk, felöntjük meleg alaplével, amibe fokhagymát reszelünk. Végül sózzuk, borsozzuk.
5. Ezt követően, egy merülőmixer segítségével krémes állagúra pürésítjük. Ha krémesebb állagot szeretnénk elérni, adjuk hozzá a tejszínt is.
Túrógombóc elkészítés:
1. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját átkeverjük az áttört túróval, majd szakaszosan hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Sózzuk, és hozzá keverjük a felaprított bazsalikom leveleket.
2. A tojásfehérje habot 3 részletben, óvatosan a túrós masszához adjuk.
3. Pihentetjük 30 percig, majd ezt követően gombóckat formálunk belőle.
4. A gombócokat 5-7 perc alatt forró, lobogó vízben megfőzzük, addig, amíg a vízfelszínre nem jönnek.
5. Leszűrjük, majd a levessel együtt tálaljuk.
Forrás: www.vercukormeres.hu

Kápiát reggelire is ehetünk, mindenféle finomsággal megtöltve. Hogy hogyan? Katt a képre, és megtudod!