Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt burgonya,
- 25 dkg füstölt szalonna,
- 1 nagy fej hagyma,
- 1 doboz tejföl (de lehet natúr joghurt)
- 2-3 tojás,
- só, bors, mustár
Elkészítés:
A héjában megfőzött burgonyát tisztítás után karikákra szeljük.(Előtte engedjük kihűlni, akkor nem esik könnyen szét.) A hagymát nagyon apróra felvágjuk, közben a tojásokat fél lágyra főzzük. A kockára vágott szalonnát zsírjára lepirítjuk.
A burgonyát, a hagymát, a szalonnát (zsírjával együtt) óvatosan összekeverjük. A tojások fehérjét apróra felvágjuk, és hozzákeverjük.
A tejfölt (joghurtot) összekeverjük a tojások sárgájával, 1 kiskanálnyi mustárral, borssal és egy kevés sóval, majd beleforgatjuk a burgonyás együttesbe. Ha nem elég szaftos, még egy kis joghurtot vagy kefirt tehetünk hozzá.
Legjobb, ha előző este készítjük el, és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
További finomságok receptjeit megtalálod az életforma ajánlatai között!