
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 1o kanál cukor
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 3o deka tejes Milka csoki
- 1o deka fehér Milka csoki
- 5oo ml tejszín
- plazma keksz v háztartási keksz a forma aljára.
Elkészítés:
A 3 pudingot megfőzzük a tasakon lévő utasítás szerint, majd elfelezzük. Egyik feléhez hozzáadjuk a tejes csokit, amit előtte gőz fölött megolvasztottunk, a másik felét pedig az olvasztott fehér csokival kikeverjük. A cukrozott tejszínt fölverjük, és ketté osztjuk, majd az egyik felét ismét két felé osztjuk.. Az 1/4 tejszínt belekeverjük a tejes csokis krémhez, a másik 1/4 részt a fehér csokis krémhez.
Tejben beáztatjuk a kekszet és a kapcsos forma v. tortagyűrű alját kibéleljük vele. Erre rásimítjuk a fehér csokis krémet, erre a tejes csokis krémet, és lezárjuk a még várakozó 1/2 adag tejszínnel. Díszítésül reszelt csokit vagy darált kekszet szórunk a tetejére, és néhány órára hűtőbe tesszük.
Eperrel bolondított csokipudingos torta – sütés nélkül
Hétvégén a leggyakrabban használt konyhai eszközünk a kapcsos tortaforma. Mindenféle variációban befogadja a kekszet, és a különféle habos, gyümölcsös, most éppen eperrel bolondított finomságot. Természetesen most sem kapcsoltuk be miatta a sütőt…