Hozzávalók
20 deka fiomliszt
20 deka rétesliszt,
1 evőkanál vaj,
1 evőkanál cukor,
csipet só,
1 deci rum,
1 deci tejföl,
1 tojássárgája,
olaj a sütéshez
lekvár a tálaláshoz
Elkészítése
A lisztet a puha vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Hűtőszekrényben egy órát pihentetjük. Kivéve onnan a tésztát késélnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd 3 különböző nagyságú kerek formával egyenlő számban kiszúrjuk. A legnagyobb tésztakorongok szélét hatszor, a közepeset ötször, a legkisebbet pedig négyszer bevágjuk, hogy sütéskor szépen kinyíljanak. Tojásfehérjével megkenjük a legnagyobb lapok közepét, és mindegyikre egy közepes lapot „ragasztunk”, majd ezt is megkenve egy kis tésztakorongot ragasztunk rá. Felforrósított olajban mindkét oldalukon aranysárgára sütjük. Vaníliás porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk. Hidegen is finom.
További ínycsiklandó receptek itt!
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!