Hozzávalók:
- 6 szelet sertéskaraj
- himalája só
- panírmorzsa (gluténmentes vagy hagyományos)
- tojás
- rizsliszt (vagy búzaliszt)
- szezámmag
- zsiradék
- 3 nagyobb édesburgonya
- 6 nagyobb sárga burgonya
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, majd panírozzuk: rizsliszt (vagy búzaliszt)- tojás- szezámmaggal elkevert panírmorzsában. Felhevített, bő zsiradékban aranybarnára sütjük szép lassan, hogy finom puha és szaftos maradjon. Az édesburgonyákat és a sárga burgonyákat megpucoljuk, és uborkaszeletelőn vékony karikákra szeleteljük. Először az édesburgonyát sütöttem ki chipsnek, majd a sárga burgonyákat bő forró zsiradékban. Finom ropogósra sültek, enyhén átsóztam tálalás előtt. Anyukám által készített céklasalátával kínáltam.
Jó étvágyat kíván: Pammer Lívia
-
- Kép: László Márta
Rántott húst készíteni nem egy nagy dolog. Általában ezt mondják azok a háziasszonyok, akik, egyébként semmi mást nem tudnak főzni. Pedig ez sem annyira egyszerű. Példának mutatok most egy trükköt! Nemrég kaptam néhány fantasztikus szelet, csont nélküli borjúkarajt egy barátomtól. Íme, ez a csodás végeredmény! Igazi vasárnapi fogás!