Hozzávalók:
A gyümölcsös részhez:
Annyi szilva, amivel be lehet fedni egy 20 cm átmérőjű jénai vagy tortaforma alját
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj
4 evőkanál zsemlemorzsa vagy kekszmorzsa
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
20 deka liszt
10 deka vaj (amiből kicsit lecsípünk, hogy kikenjünk a tepsit)
2 evőkanál cukor
1 dl tejszín
1 tojás
1 csomag sütőpor
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat (kézzel vagy robotgéppel, kinek hogyan esik jól), majd elkeverjük a tészta többi hozzávalójával. Félretesszük a kemény tésztát.
A tepsinket kivajazzuk, majd a magozott szilvával beterítjük az alját. Megcukorzzuk és fahéjjal is megszórjuk a gyümölcsöt. Eloszlatjuk rajta a morzsát, hogy az felszívja a szilva levét és ne a tészta ázzon el.
A gyümölcsre rákanalazzuk a kemény tésztát. A tetejét megszórjuk kristálycukorral.
200 fokos, előmelegített sütőben sütjük. Kb. fél óra kell neki.
Tejszínhabbal fenséges!