Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 580 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint só
- 1 db tojássárgája
- 2 dkg tojás
- 10 dkg szójaliszt
- 40 dkg finom liszt
Gorgonzolás mártás
- 3 dkg parmezán sajt
- 10 dkg gorgonzola
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 3 dkg vaj
- 6 adag szardellafilé
- 40 dkg fekete olívabogyó
- 5 dkg zeller
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
Szójás spagetti gorgonzolás mártással
A spagettihez a kétféle lisztet gyúródeszkára szitáljuk, jól összekeverjük, felpúpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk. Beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a tojássárgáját meg az olajat, és megsózzuk.
Középről kiindulva kezünkkel összedolgozzuk – szükség szerint kevés meleg vizet adva hozzá. Addig gyúrjuk, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz, majd fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük.
Ezután kinyújtjuk, széles csíkokra vágjuk, és a tésztagép spagettihengerén átnyomjuk. A tésztát bő, sós vízben fogkeményre kifőzzük, majd leszűrjük. Megtisztítjuk, és apróra vágjuk a vöröshagymát meg a fokhagymát. A meghámozott zellert keskeny csíkokra szeleteljük.
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Végül a forró ragut, a tésztát és az olívabogyót jól elkeverjük. Rászórjuk a kisebb kockákra vágott gorgonzolát meg a parmezánt és 220 fokra előmelegített sütőben átforrósítjuk, amíg a sajt ráolvad.
Gorgonzolás mártás
A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, magvait eltávolítjuk, és kockákra vágjuk. Az olívabogyót kimagozzuk és feldaraboljuk, a szardellafiléket szintén kisebb darabokra vágjuk.
A vöröshagymát, a fokhagymát meg a zellert a vajon egy serpenyőben megpároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat, a szardellát, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Forrás: www.videkize.hu