Hozzávalók:
25 dkg tagliatelle
1,5 dl tejszín
5 dkg vaj
3 csokor petrezselyem
6-8 dkg reszelt parmezán
egy marék (mélyhűtött) zöldborsó
só
bors
Elkészítés:
A tagliatellét bő, erősen sós vízben kifőzzük, vegyük figyelembe a csomagoláson javasolt főzési időt. Amíg a tészta fő, elkészítjük a tésztaszószt. A vajat megolvasztjuk, rádobjuk a reszelt sajtot, megvárjuk, amíg elolvad. Ekkor felöntjük a mártást a tejszínnel, beledobjuk a borsót, óvatosan sózzuk, bátrabban borsozzuk, és néhány percig rotyogtatjuk a szószt, hogy a borsó megfőjön benne. Az utolsó egy percben hozzáadjuk a petrezselymet, teszünk a serpenyőbe egy-két evőkanállal a tészta főzővizéből is. Leszűrjük a tagliatellét, ráöntjük a mártást, összeforgatjuk és tálalunk.