Hozzávalók:
- 1,5 kg burgonya
- 1 póréhagyma
- 15 deka főtt füstölt sonka
- 3 deci tejszín
- 15 deka reszelt parmezán
- 5 deka vaj
- só, őrölt bors
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A póréhagymát felkarikázzuk, és a fele vajon egy serpenyőben megpároljuk. Rádobjuk a felkockázott sonkát, és néhány percig együtt pirítjuk. Egy tűzálló jénait kikenünk a megmaradt vajjal, és lerakjuk a fele burgonyát. Rátesszük a sonkás pórét, majd beborítjuk a maradék burgonyaszeletekkel. A tejszínbe belekeverjük a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a burgonya-rakottasra. Közepesen meleg sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
Sonkás vendégváró tekercsek – sütés nélkül
Na ehhez, aztán tényleg nincs mit hozzátennem! Kellenek az alkatrészek, meg a két kezed! Pillanatok alatt összerakod, és Te lehetsz a buli sztárja! Hidd el, a saját készítésű falatok sokkal jobban esnek mindenkinek, és Te is arathatod le a dicsőséget! Ez isteni! Majd meglátod!