
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 pohár joghurt
3 evőkanál light majonéz
1 teáskanál mustár
só
bors
zöldpetrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, nagyobb rózsákra szedjük, és egy lyukacsos aljú pároló edényben puhára pároljuk. Én most spagettifőző fazékban csináltam, a víz - amit megsóztam -nem érte el a karfiol alját, így gőzben párolódott a zöldség. Elkészült, kihűtöttem.
Joghurtból majonézzel tartásmártást kevertem, ízesítettem pici sóval, borssal, mustárral, majd belekevertem a párolt karfiolt és az apróra vágott petrezselymet. Ez utóbbi nagyon fel tudja dobni az ételt.
Marokkói karfiolleves
Tuningoljuk fel a karfiol megszokott ízét egy kis afrikai fűszerezéssel, és máris kész a tüzes, melengető, őszi-téli leves. Szezonjában a karfiol nagyon olcsó, akár fagyasztani is érdemes belőle néhány perces blansírozás után. Megmutatjuk, milyen sokoldalú a karfiol.