Hozzávalók:
-1 kisebb fej fejes káposzta
-1 kg paradicsom
-1 kg paprika
-1 nagy fej vöröshagyma
-1 nagy pohár tejföl
-60 dkg darált hús
- 1 db tojás
-pici rizs
- só, bors, pirospaprika,olaj
elkészítése:
A káposztát kis csíkokra vágom, torzsája nem kell, a paradicsomot, paprikát is kisebb darabokra vágom (kockára, csíkokra).
A vöröshagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem. Mehet hozzá, a paprika, bors (pont mint a pörköltnél) Erre mehet a felvágott káposzta fele, a paprika és paradicsom fele.
A darált húst összekeverem 1 tojással, pici só, bors paprika és kevés rizzsel. Majd kis gombócokat formálok belőle. Ezt hozzá teszem az alaphoz, majd befedem a maradék felvágott paradicsom, paprika és káposztával. Kevés vizet öntök rá, de épp csak ellepje, talán kevesebbet is mert ahogy fő összeesik. Elkezdem főzni. Mikor megfőtt, puha a gombóc és a káposzta is kb. 1-1,5 óra, akkor a tejfölt elkeverem 1 ek lisztel, és behabarom vele az ételt, egyet rottyantok még rajta és kész.
Ezt a receptet a dédnagymamámtól tanultam nagyon szeretjük.Én még jobban ha kihűlt.
GASZTRO
Töltött lecsó
Rendszeres olvasónktól kaptuk ezt a remek receptet. Lecsó is meg nem is, mi biztos ki fogjuk próbálni ezt az ételt, amit Ildikó dédnagymamájától tanult.

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?
Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról.

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött
Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.

Poharak, kések a vendéglátóiparban
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.