Egri tepertős pogácsa
Elkészítési idő: 60 perc
Energiatartalom: 1 adag: 260 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 5 dkg zsír
- 2 dl tejföl
- 3 db tojássárgája
- kevés tej
- 2 dkg élesztő
- 25 dkg tepertő
- 50 dkg finom liszt
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a kevés tejben megfuttatott élesztővel, 2 tojássárgájával, a tejföllel meg a zsírral. Sóval, törött borssal ízesítjük, és jól kidolgozva másfél órát pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és tojássárgájával megkenjük. Még 10 percig pihentetjük,majd jól előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó Étvágyat Kívánunk!
forrás: www.vidékize.hu