Vöröshagyma cikkek

Tavaszi muffin-szendvics húspogácsával, baconnal, sajttal, csírákkal
Igazán ínycsiklandó és nagyon laktató szendvics született, sok-sok finomsággal töltve ízes puha muffinzsemlében, a gyerekek nagy örömére, mindenki ízlése szerint töltötte. Legyen szép tavaszunk!

Paradicsomos zöldbableves
Meghökkentő, de igen finom receptekkel szokott ellátni minket egyik házi szerzőink egyike, az őrülten jó ételek szerzője. Steffel Csaba ezúttal görögös hangulatba került, és így született meg ez a remek kis leves. Feltétlenül próbáld ki!

Paradicsomos pulykacomb lencsével
Többször is megakadt a szeme Pammer Livinek ezen a recepten. Nem bánta meg, harmonikus ízű, nagyon finoman fűszerezett és tartalmas egytálétel született. Köretként saját sütésű gyökérkenyeret kínált mellé, ami nagyon passzolt ehhez a finom, szaftos ételhez. Miután rövidesen lencsét kell ennünk a hagyomány szerint (igaz, hogy a babona szerint nem baromfival), azért felajánlom! Nem fogunk csalódni!

Klasszikus vargányás burgonyaleves kolbásszal, kaporral
Aki egyszer rákap a vargányára, nem tudja megunni! Ha nem egy nagyáruházban veszed, fordulj szakemberhez! Ne könyvből, az erőben tanuld ki a gombászás mesterségét.

Egyszerű burgonyaleves
Ez egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos étel, amibe nem került semmilyen Őrült kunkor. Ebben a zimankós téli időben kifejezetten jól esik egy finom, meleg leves. Na, ez pont ilyen!

Parmezános, bazsalikomos krémleves
A teraszunkon és a ház előtti virágtartó edényekben nagyon beindultak a fűszernövényeink, de annyira, hogy a bazsalikom már erdőként mutogatja magát. Napok óta agyalok, hogy mit készítsek belőlük - amikor eszembe jutott, hogy talán leves lehetne ezekből a húsos, gyönyörű levelekből. Keresgéltem a neten, találtam egy jó párosítást: bazsalikom és parmezán, amit pedig követett a tett - vagyis elkezdtem lecsipegetni egy nagy maréknyi levelet - írja az egri Húsimádó barátunk.

Hideg sült paradicsom leves
Melegben üdítően hat egy kellemes, hideg krémleves. Nekem az egyik kedvencem a paradicsomleves, ezért ennek elkészítettem most a nyári verzióját is.

Hagymás lepény
Sosem árt, ha tartunk a hűtőben - vagy a mélyhűtőben - egy-egy csomag leveles tésztát. Jöjjenek váratlan vendégek, legyen szükség gyors vacsorára, vagy csak nassolhatnékunk támad, a leveles tészta mindig jó választás.

Töltött hagyma
Őseink nagyon sok hagymát ettek, nem véletlenül. Ők még ismerték jótékony élettani hatásait. Azokban az országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis, és a hozzákapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk.

Csirkemájkrém
A változatosság gyönyörködtet, ha nincs időnk bonyolult vacsorával előállni, készítsünk gyorsan egy csirkemájkrémet. Egy kis pirítós, némi zöldség, és lehet tálalni!
Francia hagymaleves
Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás.
Pórékrémleves
Már nem emlékszem, hogyan lett nálunk ez A Kedvenc Leves, talán egy karácsony előtti teszetoszáskodásom eredménye lett, és aztán úgy maradtunk. Évekig minden karácsonykor és minden családi ünnepen ezt kellett asztalra adni, néha legörbülő szájjal kérleltem a többieket, hadd főzzek inkább más levest, de nemigen engedtek a póréból.