- 50 dkg burgonya
- 30 dkg vargánya
- 10 dkg lángolt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor kapor
- 2 ek liszt
- őrölt bors
- sertészsír
- só
Elkészítés:
Egy fazékban sertészsírt olvasztunk, és ezen megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát. A kolbász héját lehúzzuk (ezt úgy tudjuk könnyen elvégezni, hogy 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk), és felkockázzuk, a hagyma közé dobjuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.