- 50 dkg burgonya
 - 30 dkg vargánya
 - 10 dkg lángolt kolbász
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 kis csokor kapor
 - 2 ek liszt
 - őrölt bors
 - sertészsír
 - só
 
Elkészítés:
Egy fazékban sertészsírt olvasztunk, és ezen megfonnyasztjuk a kockázott vöröshagymát. A kolbász héját lehúzzuk (ezt úgy tudjuk könnyen elvégezni, hogy 5-10 percre hideg vízbe áztatjuk), és felkockázzuk, a hagyma közé dobjuk.
Jó étvágyat kíván hozzá: Steffel Csaba
                    
Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok, mert lassabban szívódnak fel, egyenletesebben emelik a vércukrot.