Fogyókúra – kenyérrel!
Nyakunkon a strandszezon, és ha máskor nem, ilyenkor az emberek egy része drasztikus fogyókúrába kezd. A cél, hogy minél jobban mutassanak a fürdőruhában, eltűnjenek róluk a kisebb-nagyobb úszógumik. Az örült diétázásnak gyakran a legelső „áldozata” a kenyér lesz. Kár! – állítja a JÓkenyér szakértője.
A dietetikus szakértők egybehangzó állítása szerint a fogyókúra akkor igazán hatásos, ha átgondolt, és odafigyelünk arra, hogy a testünkre milyen táplálékra van szüksége, hogy rendesen működjön. Ennek megfelelően nem szabad teljesen száműzni az étrendünkből a szénhidrátokat, illetve a keményítő tartalmú ételeket. Mindkettő bevitelére szükség van. Viszont arra kell törekedni, ha elszánjuk magunkat a diétázásra, hogy a kenyér formájában bevitt szénhidrátok és keményítő minőségén változtassunk az addigiakhoz képest.
A fehér helyett válasszuk a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyereket, de nem azért, mert jelentősebb kisebb volna a szénhidráttartalmuk a többi kenyérfajtákhoz képest. Inkább azért, mert magas a rosttartalmuk, aminek az egyik fontos hatása, hogy nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet. Ezzel pedig azt érjük el, hogy sokkal tovább tart a teltségérzetünk, és lassabban is éhezünk meg újra. Csak nyerhetünk ezzel a váltással, mert ha ritkábban, és kevesebbet kell kenyeret enni, akkor máris sokat tettünk a plusz kilók lerakódása ellen, és közben még szenvedni sem kell, mert a gyomrunk sem korog folyton.
Hozzászólás zárolva.