100 éves családi recept a mogyorótorta – Mártitól
Ezt a receptet még a nagymamám is az anyukájától tanulta. Képzeljétek hozzá a pörkölt mogyoró isteni ízét, illatát! Csodás őszi recept, de még a karácsonyi asztalon is viszi a pálmát! Amit a képen láttok, az maga a csoda, és az édesanyám munkája! Fogadjátok szeretettel!
A legegyszerűbb, ha veszel kész tortalapot. Ha nem, íme a piskóta receptje is!
Hozzávalók a tésztához:
- 6 tojás
- 2 ek víz
- 8 csapott ek rétesliszt
Elkészítés:
Hozzávalók a krémhez:A habüstben a tojásfehérjékhez hozzáadom a vizet, és kemény habbá verem. Közben lassan hozzáadom a cukrot, egyenként a sárgákat, majd a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép sárgára sütöm! Addig nem nyúlok hozzá, amíg túl forró, csak utána borítom ki óvatosan egy deszkára, vagy főzőlapra.
- 15 dkg pörkölt mogyoró
- 1 dl forró tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
Elkészítés:
Hozzászólás zárolva.