Barackos sárgadinnyelekvár pici pálinkával
Idén a korán beköszöntött nyári időjárás előbbre hozta a befőzőszezont is. Mi most egy magyarosan, pálinkával megbolondított pikáns lekvárt ajánlunk, érdemes megpróbálni először kisebb mennyiségben, és ha ízlik, akkor mehet nagyban is a befőzés!
Hozzávalók
(4 darab 3 decis üveghez)
● 1 kiló érett sárgabarack
● 60 deka érett sárgadinnye
● 60 deka cukor
● 1 citrom leve
● egy kis rúd fahéj
● fél deci jó minőségű barackpálinka
Elkészítése
A héjától, magjától megtisztított, negyedekbe szelt sárgabarackokat összekeverjük az apró darabokra vágott dinnyehússal, a cukorral és a citrom levével. Lábosba vagy fazékba tesszük a fahéjjal együtt, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Néhány percnyi főzés után lehúzzuk a tűzről, a fahéjrudat kidobjuk, majd hozzákeverjük a barackpálinkát. Forrón üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk, és hosszan száraz melegen tartjuk (dunsztoljuk), amíg ki nem hűl.
● A befőzés egyik kulcskérdése, hogy milyen edényben tegyük fel a cukros gyümölcsöt. Most egy jól bevált, hagyományos zománcozott fazekat ajánlunk, ami a mai napig megállja a helyét. Ráadásul ez kerámiafüles darab nagyon helyes is, és mindössze 3990 forintba kerül. Persze figyelni kell, meg kavargatni, hogy oda ne kapjon a lekvár!
Az Életforma Shopban ezenkívül még sokféle fazekat – acéledényeket, sőt -szetteket és kerámiabevonatosakat – is találhatsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.