Facebook hozzászólás
78

Boros-szőlős pisztráng

A gomba és a szőlő különleges, igazi őszi ízpárosítás.                         

Hozzávalók: 1,5 kiló konyhakész pisztráng, 5 deka vaj, 30-30 deka gomba, gyöngyhagyma és fehér csemegeszőlő, 1,5-1,5 deci tejszín és száraz fehérbor, 2 citrom, petrezselyem zöldje, őrölt fehér bors, só.

Elkészítése: a halakat besózzuk, citrommal bedörzsöljük, majd sós, citromos vízben készre főzzük. A felolvasztott vajban megdinszteljük a felszeletelt gombát, hozzáadjuk a gyöngyhagymát és a leszemezett szőlőt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet. Hozzáöntjük a bort, végül a tejszínt, és mintegy 10 percig főzzük. A pisztrángokat tálra tesszük, körbeöntjük a gombás-szőlős mártással, majd az egészet megszórjuk petrezselyemmel. Vajas burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

 A recept a Konyha&Fürdő magazin 2010/3. számában jelent meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!