Borzas cukkinim karottás párolt rizzsel
Ezer arca van a cukkininak. Ez majdnem egy szokásos recept, de egy picit megbolondítottam a reszelt sajttal. Annyira jól sikerült, hogy a férjem újra és újra azt kéri: ismételjünk! Nosza! Ünnepi ebédnek épp úgy jó, mint könnyű vacsorának.
Hozzávalók 3 éhes szájhoz:
- 2 közepes méretű cukkini
- 15 dkg trappista sajt
- ételízesítő vagy só
- liszt-tojás-prézli a panírozáshoz
- 1 szál sárgarépa
- 1 zacskó gyorsrizs
- 1 cs petrezselyem
Elkészítés:
Tégy fel sós vizet a rizshez. Kockázd fel a sárgarépát, és pici vajon párold meg, majd tedd egy jénaiba. Ha forr a víz, dobd bele a gyorsrizses zacskót. Pucold meg a cukkiniket, szeleteld kb. ujjnyi vastagra, és szórd meg ételízesítővel (szupermaketekben külön lehet kapni zöldségekre való ízesített sót!) vagy csak egyszerűen sózd meg. Álljon így legalább negyedóráig. Ezalatt reszeld le a sajtot. Készítsd elő a panírozáshoz szükséges tálkákat, öntsd mindegyikbe a megfelelő anyagot. Felezd meg a reszelt sajtot, egyik részét add a felvert tojáshoz, a többit a zsemlemorzsához. Bő, forró olajban süsd ki a bundás cukkinket, és szedd ki papírszalvétára. A rizst vedd ki, csöpögtesd le, dobd rá a sárgarépára, tégy rá egy tk vajat, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel és jól keverd össze. Keress egy tálkát, amibe adagonként kiszeded a rizst, és ráborítod a tálalótányérra. Rakd köré a bundás cukkini-szeleteket, majd díszítsd kedvedre. Adj hozzá tartárt! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.