Brokkolis-paradicsomos ricottatorta
Egyszerű, ízletes, tavaszias vacsora, amit még a leghosszabb nap után is gyerekjáték összedobni. És a véletlenül beeső barátok előtt sem vallunk szégyent vele.
Hozzávalók
● 30 deka mirelit brokkoli
● 3 deka zsemlemorzsa
● 38 deka ricotta (vagy tehéntúró)
● 4 deka trappista sajt, reszelve + 5 deka a tetejére
● 3 deka parmezán sajt, reszelve
● 2 evőkanál vaj
● 1 gerezd zúzott fokhagyma
● 6 nagyobb paradicsom, kockákra vágva
● só, bors
Elkészítése
4 darab kis tortaformát kiolajozunk és vékonyan megszórjuk a zsemlemorzsa egy részével. A ricottát egy tálba tesszük, hozzáadjuk a kétféle sajtot és a maradék zsemlemorzsát. Sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük, és a tortaformák aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: a brokkolit a vajon 3-4 percig pároljuk, a végén a fokhagymát hozzákeverjük, és félrerakjuk kicsit hűlni. Az elkészült ricottatortán a brokkolit és a paradicsomot egyenletesen elosztjuk, és a maradék reszelt sajttal megszórva kínáljuk. (Forrás: Bonduelle)
● Sokféle tortaforma között válogathatsz
az Életforma Shopban!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.