Facebook hozzászólás
573

Sós és édes együtt

Caprese saláta kiwivel

Bár az áprilisi időjárásra gyakran mondják, hogy szeszélyes, ilyenkor már nyugodt szívvel örülhetünk a tavasznak. Ideje a konyhában is valami igazán könnyedet alkotni. Bátran keverhetjük a zöldségeket és a gyümölcsöket. A kiwi például jó választás lehet ahhoz, hogy feldobjuk a mozarella salátánkat, ráadásul C-vitaminban is gazdag.

Hozzávalók:

 – 4 paradicsom
– 4 kiwi
– 4 gombóc lágy mozzarella sajt
– kevés só, bors, olívaolaj, citromlé, balzsam ecet
– friss bazsalikomlevél, összevágva

Elkészítés:

Első hallásra talán kicsit furcsállhatjuk ezt az összeállítást, de aki megkóstolja, annak biztos, hogy ízleni fog. Az édes és a sós ízek vegyítése jó ötlenek tűnik, a kiwi remekül passzol a mozzarellához és a paradicsomhoz. Ám nem muszáj ehhez az összeállításhoz ragaszkodni, nyugodtan használhatunk bármilyen más gyümölcsöt is, mondjuk epret, vagy málnát. Az elkészítés roppant egyszerű: az alapanyagokat felszeleteljük, egy tálon szépen egymásra helyezzük, de tálalhatunk friss salátaágyon is. A végén jöhet az ízesítés egy kis olívaolajjal, balzsam ecettel, citromlével, sóval, borssal. Tetejét pedig hintsük meg frissen vágott, illatos bazsalikommal.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!