Csoda csokitorta liszt nélkül
Ez a liszt nélküli csokitorta mandulaliszttel és étcsokoládéval készül. Ennek ellenére egyáltalán nem száraz, csodálatosan sötét színű és ellenállhatatlanul finom.
Vannak dolgok, melyeket egyszerűen nem lehet megunni. Ilyen például a csokoládé. Ezért a kakaóbabból készült csodáért már évszázadok óta rajongunk, nem véletlenül. Hiszen a csoki önmagában is finom, de számtalan változata létezik a belőle készült ínyencségeknek is. Következzék most egy olyan csokitorta receptje, mely nem búzaliszttel készül, ám legalább annyira finom, mint a hagyományosan megalkotott torták. Ha a cukor helyett pedig valamilyen édesítőszert használunk, akár még egy diétába is beleférhet egy-két szelet belőle.
Csoda csokitorta liszt nélkül
Hozzávalók:
10 dkg vaj, kockára vágva
15 dkg jó minőségű étcsoki
6 tojás különválasztva
15 dkg őrölt mandula
8 dkg cukor
kakaópor a tetejére
ízlés szerint egy kis rum vagy narancslikőr
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Vajazzunk ki és lisztezzünk be egy sütőformát, ha kerek akkor 23 cm átmérőjűt válasszunk. Egy edényben olvasszuk meg a vajat és a feldarabolt csokoládét, keverjük simára, majd hagyjuk kihűlni. Aztán dolgozzuk bele a tojássárgákat az őrölt mandulát és ha használunk, akkor mehet bele a likőr is. A tojásfehérjéket egy csipetnyi só hozzáadásával verjük kemény habbá. Közben apránként szórjuk bele a cukrot is. Ha elkészült, tegyünk belőle két evőkanálnyit a csokis keverékbe, majd fokozatosan keverjük bele a többi habot is. A kész masszát töltsük az előkészített sütőformába, majd süssük kb. 30-35 percig, amíg megszilárdul. Ha kész a csokitorta óvatosan borítsuk ki és szórjuk meg a tetejét kakaóporral. Ráadásképpen még friss tejszínhabbal vagy gyümölcsökkel kiegészítve is tetézhetjük a hatást.
Még több csokis finomság:
Csokis kuglóf kevert tésztából
Csokis-cseresznyés szelet
Hozzászólás zárolva.