Dagasztás nélküli zsemle
Egy újszülöttnek minden vicc új alapon elmesélem, hogy ez a fajta sütési mód New Yorkból érkezett (honnan máshonnan?), a New York Times egyik számában volt róla cikk, a dagasztás nélküli kenyér címet viselte. Az elkészítés rém egyszerű, mindenki meg tudja csinálni. Ez pedig még egy annál is praktikusabb változat, hiszen nagyjából két óra alatt elkészül a zsemle, ami egy reggelinél nem elhanyagolható idő. Ráadásul a két órában kb. öt perc dolgunk van tevőlegesen.
Hozzávalók:
75 dkg liszt (harmada lehet teljes kiőrlésű)
1 evőkanál szárított élesztő
3 teáskanál só
5 dl langyos víz
1 dl tej
1 evőkanál méz
Elkészítés:
Csak semmi faxni, keverjük össze a hozzávalókat. Nem kell futtatni az élesztőt, csak beleszórni a lisztbe. A folyadékot adagoljuk hozzá, és elegyítsük el, hogy mindenhol nedves legyen a liszt. Ezután tegyünk rá folpackot, langyos helyen hagyjuk pihenni másfél órát.
ERŐSEN lisztezett deszkán bucikat formálunk a tésztából. Én ezt úgy csináltam, hogy mivel a tészta eléggé a nokedli állagára hajazott, két kanállal adagokat szakítottam belőle, a kanalak segítségével kicsit formáztam-hajtogattam a tésztát, és így emeltem át a sütőpapírral bélelt tepsire. Megszórtam szezámmaggal a tetejüket.
A sütőnk legmagasabb hőfokán süssük meg (nálam ez 230 fok), nagyjából 20 percre van szüksége a tésztának ahhoz, hogy átsüljön.
Hozzászólás zárolva.