Édes és kedves ajándék lehet
Egyszerű epres torta, amit még gyorsan Anyák napjára megsüthetsz
Igaz, hogy a magyar eperre még várni kell néhány hetet, de import eper szinte mindenütt kapható. Lehet, hogy még nem annyira zamatos, de egy süteménybe pont jó lesz. Adunk is hozzá egy remek receptet.
Az Anyák napi virág mellé jó ötlet lehet, ha te magad készítesz valami finomságot. Az alábbi recept egy egyszerű piskótatorta, friss eperrel megbolondítva. A lényege, hogy külön-külön készítsük elő a száraz- és a nedves hozzávalókat. Kizárt, hogy elrontsd, főleg ha a szívedet is beleadod!
Hozzávalók:
25 dkg eper
5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
csipet só
kevés porcukor a díszítéshez
Elkészítés:
A tojásokat megmossuk, ketté választjuk és egy csipetnyi sóval együtt, robotgép segítségével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral együtt, szintén robotgéppel alaposan kikeverjük. A lisztet átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sütőport. A kikevert sárgájához egy keverőkanál segítségével fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, majd a végén jöhet a felvert tojásfehérje. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük. A piskótatésztát egy 28 cm átmérőjű formába öntjük és megszórjuk a megmosott, megtisztított, félbevágott eprekkel. 170 fokos sütőben, körülbelül 35-40 perc alatt készre sütjük, tálaláskor porcukorral meghintjük.
Még több tortarecept:
Gluténmentes répatorta
Lúdláb torta
Hozzászólás zárolva.