Facebook hozzászólás
1 057

Elronthatatlan mézeskalács recept

Mindenkinek van egy jó mézeskalács receptje? Ha neked még nincs, akkor most jól figyelj, mert egy pofonegyszerű mézeskalács recept következik, melyet elrontani sem lehet.

A mézeskalács az egyik olyan sütemény, mely majd nem minden háztartásban az asztalra kerül a karácsony közeledtével. Van, akik félkészen megveszik a már összeállított tésztát, hogy otthon csak meg keljen sütniük, de a mézeskalács sütése nem is olyan nagy ördöngösség. Főleg, ha van hozzá egy jó receptünk. Az alábbi módszer tuti biztos működik, csak kövesd figyelmesen a leírást.

Elronthatatlan mézeskalács
elrontahatatlan mézeskalács
(Fotó: Depositphotos)
Hozzávalók:

25 dkg méz
25 dkg vaj
6 tojás
35 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék
4 evőkanál citromlé
1 kg liszt

A cukormázhoz:
1 tojásfehérje,
kb. 20-25 dkg porcukor,
1 teáskanál ecet/citromlé

Elkészítés:
A vajat és a mézet egy lábasban felolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. Nem kell felforralni, elég, ha csak kézmeleg. A langyos keverékhez aztán hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, szódabikarbónát, a fűszereket és citromlevet, végül beledolgozzuk a lisztet is. Kimondottan lágy tészta kell legyen a végeredmény. A tésztát tálba tesszük, letakarjuk, és egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztezett deszkán kis adagokban átgyúrjuk, kb. 2 milliméter vastagra kinyújtjuk és kiszúró formákkal alakzatokat szúrunk ki belőle. Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és 180 fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Nem tévedés, elég neki ilyen rövid idő. Tapintsuk meg a sütemény felszínét, ha szilárd, már jó is. Ha túlsütjük, száraz és kopogós lesz, azt pedig nyilván nem szeretnénk. Az elkészült adagot öntsük le a tepsiről, hagyjuk hűlni. Amikor mind elkészült, a cukros tojásfehérjével díszíthetjük kedvünk és ügyességünk szerint. A mézeskalács sokáig eláll dobozban és jó, ha tudjuk, hogy kell neki pár nap mire megpuhul.

Ez is érdekelhet:

Wellington bélszín karácsonyra

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!