CSIRKEMELL A KORONA
Főzelék és finom, avagy az igazi finom a főzelék!
„Tegnap főzeléket kívántam és finomat.” Van ilyen velem is, de Steffel Csaba továbblépett, és megalkotta a tutit! Na, ez nem egy egyszerű, hajdani menzás cucc! Ez valami egészen Pazar! Próbáld ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 db – 50 dkg brokkoli
- 30 dkg burgonya
- 1 szál – 15 dkg sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk kristálycukor
- majoránna
- szerecsendió
- bors, só
- vaj
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük; a szükség szerint megtisztított szárrészét pedig apró kockákra daraboljuk. A sárgarépát és a burgonyát szintén megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fokhagymát felaprítjuk. Egy jó kanálnyi vajon finoman „lepirítjuk” a sárgarépát és a brokkoliszár kockákat, hozzáadjuk a fokhagymát, elkavarjuk, aztán a burgonyát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi.
Amikor már harapható puhára főtt a burgonya és a répa, a brokkoli rózsákat is beletesszük, ismét felöntjük vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon puhára főzzük. (A brokkoli rózsák könnyen szétfőhetnek, és akkor illúziórombolóan nézhetnek ki ? szerintem néhány perc elég neki, és ugyi itt sem baj, ha finoman roppanós marad!)
A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amivel a főzelékünket besűrítjük; frissen reszelt szerecsendióval és kristálycukorral zamatossá tesszük. Közben egyszerűen sóval, borssal ízesített csirkemell szeleteket sütünk, és a főzelékhez kínáljuk.
Sült csirkemell brokkoliágyon
A sült csirkemell adott volt, de kreálnom kellett hozzá valami szószosat – írta Pammer Lívia. Gyorsan végiggondoltam miket találhatok a hűtőben ami passzol a csirkemellhez, és akár a köretet is kiváltja. Korábban főztem meg a karfiolt és a brokkolit, amit lefagyasztottam pont az ilyen esetekre. Egy csomag brokkoli, egy kevés sajt és egy marék dió , tejszín és kész is a csirkemell kiegészítője.
Hozzászólás zárolva.