Facebook hozzászólás
1 468

MOST ÉRIK, PRÓBÁLD KI!

Fügelekvár egyszerűen

A friss füge számtalan fogás csodálatos kísérője lehet. Tökéletes választás például sajtok, borok, de akár húsok mellé is. Most olyan receptet mutatunk, ahol a füge lehet a főszereplő. Például süteményekbe, reggelire a croissant mellé vagy a vajas kenyérre. Íme egy pofonegyszerű lekvárrecept.

Hozzávalók: 2-3 kg érett füge, 1 kg cukor, 2-3 citrom facsart leve, 2-2 kk. fahéj és szegfűszeg, víz.

Elkészítés: az érett fügéket  negyedekbe felvágjuk. Ha nagyon érett, már-már kicsit folyós, akkor egészben is beledobhatjuk a fazékba, nem kell a héjukat lehúzni sem.

Lila és zöld fügéből is elkészíthető (Fotó: Pineterest)
Lila és zöld fügéből is elkészíthető (Fotó: Pineterest)

 

Ezt követően nagyjából egy órán keresztül főzzük közepes lángon annyi vízzel, hogy ellepje a fügéket. Utána hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, valamint a citrom levét. Folyamatos kevergetés mellett egy kicsit még együtt tovább főzzük, majd amikor teljesen elfőtte a levét, s a cukortól szirupos állagú nem lesz, még melegen kisebb üvegekbe rakjuk.

Száraz dunsztban pihentetés után fogyasztható. Felbontást követően ajánlott hűtőben tartani,  mivel nem tartalmaz tartósítószert.

Ha még nem kóstoltad a fügés piténket, akkor kattints korábbi receptünkért.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!