Bakonyi sertéstokány
Adott egy magyaros, tejfölös, gombás ragu, mely könnyen elkészíthető és igen kedvelt a hazai konyhákban. A legjobb sertéscombból előállítva, de van aki inkább a csirkét választja hozzá. Úgyis jó.
Na ehhez az ételhez megint csak a galuska avagy a nokedli a legjobb kísérő. No meg némi kovászos uborka. Esetleg egy pohár sör. Azt is mutatjuk mi kell még hozzá és, hogyan lehet elkészíteni.
Bakonyi sertéstokány
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb vagy lapocka
25 dkg csiperke gomba
10 dkg füstölt szalonna
1paprika
1paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál finom liszt
pirospaprika, őrölt fekete bors, só
Elkészítés:
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát felszeleteljük, a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál galuskával, vagy tésztával tálaljuk.
Még több recept sertéshúsból:
Mészáros tokány
Májjal töltött sertésdagadó
Hozzászólás zárolva.