Facebook hozzászólás
178

Három szuper hagymás finomság

Ha szereted a hagymás finomságokat, ezt a 3 receptet neked találták ki: Töltött sült hagyma, hagymás burgonyalángos, és töltött hagyma fehérboros mártással… Jó étvágyat!  

Töltött sült hagyma

Hozzávalók:

75 dkg vöröshagyma, 1 adag leveszöldség, 25 dkg burgonya, 1,5 dl bor, 2 dl tejföl, tárkony, só, bors.

Elkészítése:

A megpucolt vöröshagymák tetejét levágjuk, belsejükbe lyukat vájunk. A leveszöldséget, a burgonyát apróra vágjuk, s tárkonnyal, sóval, borral fedő alatt puhára pároljuk. Ezután a hagymákba vájt üregeket sóval, borssal meghintjük, majd a villával összenyomkodott zöldséges, burgonyás keveréket beletöltjük. A hagymák levágott tetejét visszahelyezzük, s egy tűzálló tálba rakva tejföllel leöntjük őket. Előmelegített sütőben, közepes lángon fedő alatt kb. negyedóráig sütjük, majd levesszük a fedőt, s mindaddig folytatjuk a sütést, amíg a hagymák külső burka meg nem pirul.

Hagymás burgonyalángos

Hozzávalók:

40 dkg burgonya, 35 dkg liszt, 10 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojás, 1 dkg élesztő, olaj, só.

Elkészítése:

Egy maroknyi lisztet keverjünk el az élesztővel és 1 dl langyos vízzel. Meleg helyen kelesszük meg, miközben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd áttörjük. A lereszelt vöröshagymát és fokhagymát a megkelt élesztővel, a tojások sárgájával, a liszttel, a burgonyával kissé megsózva jól összedolgozzuk. A tésztát negyedóráig pihentetjük, majd kiszaggatjuk, és forró olajban a lángosok mindkét oldalát kisütjük.

Töltött hagyma fehérboros mártással

Hozzávalók:

8 db közepes nagyságú vöröshagyma, 40 dkg túró, 1 csomó petrezselyem, 3 db tojás, só, törött bors, bazsalikom, 5 dkg barnaliszt, 1 dl tejszín, 2 dl zöldséglé, 2 dl fehérbor, 10 dkg trappista sajt, 10 dkg növényi zsiradék.

Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, a belsejét karalábé vájóval kivájjuk és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Elkészítjük a tölteléket: a kivájt hagyma felét finomra vágjuk és a fele növényi zsiradékon aranysárgára pirítjuk, ezután hozzáadjuk az áttört túrót. Fűszerezzük sóval, borssal, vágott bazsalikommal, majd beletesszük a felvert tojásokat. Jól összekeverjük és az előkészített hagymákba töltjük. A töltött hagymák tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, majd tepsibe téve, közepesen forró sütőben készre sütjük. Elkészítjük a mártást: a maradék hagymát összevágjuk és a maradék zsiradékon megpároljuk, megszórjuk liszttel és vágott petrezselyemmel, felengedjük a zöldséglével és a fehérborral, majd a végén hozzáöntjük a tejszínt. Készre főzzük, ha kell, utóízesítjük. A sütőből kivesszük a hagymákat és a tálra téve a mártással körülöntjük. Azonnal, forrón tálaljuk.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!