ÍME A FORRÓ CSOKOLÁDÉ ALAPRECEPTJE
Először is keverj össze – ízlés szerint – 1-2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 1 evőkanál cukrot, 4-5 evúkanál vizet és egy csipet sót egy közepes serpenyőben. Adj hozzá 2-3 dl tejet, és folytasd a keverést közepes lángon, de ügyelj arra, hogy ne forrjon fel teljesen. Miután a kakaó elérte a kívánt hőmérsékletet, vedd le a tűzről, keverj pár csepp vaníliaaromát és öntsd bögrékbe. A tetejére tejszínhabot, pillecukrot, reszelt csokoládé is tehetsz. Bármit, amit szeretsz!
FAHÉJAS FORRÓ CSOKI
Keverj össze 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, 1 evőkanál cukrot, 2 evőkanál finomra vágott tejcsokoládét, csipet sót, fahéjat és a szerecsendiót. Egy kis edényben add hozzá a tejet, és közepes lángon hevítsd addig, míg a tej majdnem elkezd felforrni. Ezután bögrékbe töltve már csak kortyolgatnod kell a fűszeres finomságot.
RUMOS FORRÓ CSOKI
Közepes serpenyőbe önts fél csésze tejet és fél csésze tejszínt, amihez adj 2 evőkanál rumot, majd közepes lángon keverés mellett majdnem forrásig melegítsd. Vedd le az edényt a tűzről, ezután adj hozzá pár kocka, durvára vágott csokoládét, és hagyd állni, amíg megolvad. Keverd simára, majd öntsd felmelegedett bögrékbe. Hasonlóan az előző recepthez, tejszínhabbal, pillecukorral tálalható.
Életforma.hu tipp: reszelt kókusszal is megszórhatod a tetejét!
Hozzászólás zárolva.