Így készül a legfinomabb és legegyszerűbb bodzaszörp
Itt a szezonja! Szedd le te is a bodzát a kertben, és készíts belőle elképesztően finom bodzaszörpöt.
A meleg időjárásnak köszönhetően beérett a bodza, így itt az idő, hogy elkészítsük belőle a receptet, aminek a végeredmény egy finom és édes bodzaszörp. Ha még sosem próbáltad a bodzaszörp készítését, akkor ne ijedj meg tőle. Egyáltalán nem bonyolult, és nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló sem.
Íme bodzaszörp hozzávalóinak listája:
-
Kb 30-35 szép db bodzavirág
-
2 db citrom
-
2 l víz
-
500 ml víz
-
500 g cukor
-
10 g citromsav
Elkészítés:
- Fontos, hogy csak olyan bodzavirágokat válasszunk, amik szépen beérettek már, és szennyeződés mentesek. Csak a virágokra van szükségünk, így a zöld részeket szedjük le. Érdemes a bodzavirágokat kertből szedni, így nem szennyezi az értékes terméseket szmog, vagy kipufogógáz. Ha megvannak a növények, akkor szeleteljük fel a citromokat, és keverjük össze a bodzavirágokkal. Öntsük le a citromot és a bodzát langyos vízzel. Annyit öntsünk rá, amennyi a virágokat bőven elfedi.
- Minimum egy éjszakán át, de akár 2-3 napig is áztathatjuk a virágokat a vízben. Minél tovább áznak, annál intenzívebb bodzaszörp lesz a végén belőle.
- A beáztatott bodzalevelet szűrjük át. 500 ml vízből valamint az ugyanannyi mennyiségű cukorból szirupot főzünk. Melegítsük fel a vizet és a cukrot, és amikor a keverék langyosra hűl, akkor hozzákeverjük a bodzaléhez.
- Legvégül adjuk hozzá a citromsavat.
- Ha kész az egész, akkor keverjük meg a bodzaszörpöt és tegyük jól zárható edénybe.
- Hűtőben sokáig több hétig is eltárolhatjuk.
Az elkészült szörpöt tálaljuk citromkarikákkal, jéggel. Sima vízzel, de szódavízzel is fogyasztható.
Ezt is készítsd el:
Hozzászólás zárolva.