Joghurtfagyi mangópürével a kánikula napjaira
Jöhet egy igazi nyári nyalánkság? Ráadásul sokkal finomabb, mint a boltban kapható kész termékek. Dobd fel vele a meleg napokat!
Na igen, van benne tejszín és cukor is, de azért az vitathatatlan, hogy még így is sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a szokásos jégkrémek. Mangó helyett pedig használhatsz barackot, dinnyét, vagy bármilyen más olyan gyümölcsöt, mely elegendő levet tartalmaz ahhoz, hogy egy kellemes püré készüljön belőle.
Joghurtfagyi mangópürével
Hozzávalók:
1 nagyobb mangó
1 narancs reszelt héja és leve
5 dl görög joghurt
7 dkg finomított cukor
1,5 dl zsíros tejszín
3 evőkanál brandy (elhagyható)
Elkészítés:
A mangót hámozzuk meg, majd vágjuk apró kockákra. A mangókockákat a narancs levével és héjával együtt kezdjük el forralni egy edényben. Várjuk meg amíg nagyon puha, pépes pürét kapunk majd hagyjuk kihűlni. Robotgép segítségével verjük krémesre a joghurtot, a tejszínt és cukrot, ha használunk hozzá brandyt akkor az is mehet a keverékbe. A kapott krémet öntsük fagyálló ételdobozba, majd addig hűtsük a fagyasztóban, amíg meg nem szilárdul. Ha kész szedjük ki poharakba, majd a tetejére mehet a mangópüré és ízlés szerint tejszínhab.
Még több nyári finomság:
Citromos polenta piskóta rozmaringsziruppal
Áfonyás-írós muffin
Hozzászólás zárolva.