MA VAN A KÁVÉ VILÁGNAPJA
Kezdd a napot kávéval és fejezd be pezsgővel! – tartja a mondás
Mi a közös a kiváló minőségű érlelt kávéban és a tradicionális eljárással készült pezsgőben? A kézi szüretelés, a türelmes érlelés, valamint a speciális termőtalaj, ami meghatározza mindkét ital egyedi karakterét.
Az indonéziai Szumátra volt az egyik első hely a világon, ahol nagyobb mennyiségben kezdtek el kávét termelni, és az innen származó, testes, markáns és kiváló minőségű kávé hamar híressé is vált. A Szumátra szigetén, a Gayo-hegység magaslatain rejtőző Aceh tartományban élő farmerek dolgozták ki a giling basah – azaz nedves hántolás – nevű eljárást. A módszer lényege, hogy a kávécseresznye húsos részét és pergamenszerű rostjait akkor hántják le, amikor a bab még nedves, így az könnyebben tud lélegezni és száradni.
A kávé előkészítése után 3 év érlelés következik, ahol a kávészemek a természet ritmusa szerint nedvesednek át és száradnak ki újra meg újra. Ezalatt három havonta kézzel kibontják, átforgatják, válogatják, levegőztetik, majd újra zsákokba zárják a kávét. Ez az érlelési módszer és az éveken át tartó, gondos munka eredményeképpen kifejezetten különleges kávéprofil alakul ki. Az indonéz kávéfarmokon kizárólag kézzel szüretelnek, a kávészemeket pedig a szárítás során többször is átválogatják, hogy csak a kifogástalanul egészséges, tökéletes szemeket dolgozzák fel.
A kávérajongók a folyamat végén egy komplex ízvilágú italra, mély, fűszeres, orientális aromákra számíthatnak.
Most pedig akár saját otthonukban is megismerhetik a már-már művészi kávéfeldolgozási módszer eredményét, a limitált kiadású Master Origins Aged Sumatra kapszulát. A kávé pörkölt karakterrel, a kakaó és a dohány ízjegyeivel rendelkezik, amelyet az idő tett még nemesebbé.
Hozzászólás zárolva.