GYORS, NYÁRI FINOMSÁG
Királygarnéla cukkinivel, paradicsommal, avagy amikor Pammer Livi is elfárad…
Mostanában valahogy sem időm sem indíttatásom nem volt bejegyzést írni pedig sültek kovászos kenyerek, készültek finom étkek…. Erőt véve magamon közreadom ezt az egyszerű ám mennyei finom ételt . Szombati munkából hazaérve éhesen , fáradtan nagyobb főzésre nem volt kedvem, de milyen jó, hogy így alakult. Maradék cukkini, paradicsom felhasználásával pofonegyszerű szószos garnéla készült, a maradék gluténmentes spagettitészta párosításával .
Hozzávalók:
- gluténmentes vagy normál spagettitészta
- 1 db cukkini
- 3 közepes paradicsom
- egy csipetnyi fehérbors
- worcester-szósz
- 250 g királygarnéla
Elkészítés:
A garnélákat fagyosan serpenyőbe borítottam, hozzáadtam a felkockázott cukkinit és paradicsomot, enyhén sóztam, fehérborssal hintettem, worcester-szósszal alaposan nyakon öntöttem, majd lassú tűzön szaftosra- szószosra pároltam. A spagettitésztát bő, forrásban lévő sós vízben kifőztem, majd leszűrtem. Tálaláskor a tésztára halmoztam a szósszal együtt a rákokat, majd snidlinggel átszórtam.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Porchetta Pammer Livi konyhájából
Életemben először az olaszországi San Gimignanoban volt szerencsém kóstolni ezt a fantasztikus ételt. Frissen sült bagettbe jó vékonyan ám, gazdagon halmozta bele a séf a frissen sült fűszeres húst, egy kevés ropogós bőrrel. Pammer Livi már akkor tudta, hogy ezt a finomságot ő is elkészíti. Eredetileg malacból készítik, az egészet kicsontozzák majd alaposan befűszerezik, akár a közepébe is tesznek egy nemes húsrészt, és szorosan feltekerik. Nagyon lassan és hosszú időn keresztül sül omlósra, puhára. A fűszerek átjárják az egészet, így minden falatnál érezhető a friss fűszerek zamata.
Hozzászólás zárolva.