Krumplis muszaka – szerb recept szerint
Egy tepsis krumpli olyan, mint a népmese. Mindenki elvesz vagy éppen hozzáad valamit, és saját szája íze szerint variálja. Ez a recept Szerbiából érkezett, ott így készül a krumplis muszaka. Hát, nem csalódtunk benne! Vacsorának is kitűnő!
Hozzávalók:
- 40 deka darált hús
- 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 tojás
- 1 pohár tejföl
- kevés tej
- só, bors, őrölt piros paprika, ételízesítő
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra szeljük, megfűszerezzük sóval és ételízesítővel. A hagymát elszeljük, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt paprikával és lassú tűzön kb 1o percig főzzük. A tepsi alját olajjal vékonyan meglocsoljuk, és elosztjuk rajta a karikákra vágott krumplit. A következő réteg a hús, majd ismét a krumpli. Előmelegített sütőben 2oo fokon kb 45 percig sütjük.
Közben elkészítjük hozzá az öntetet: a 3 tojásból, tejfölből, tejből a só, bors, őrölt paprika hozzáadásával. Kb. 45 perc után kivesszük a muszakát a sütőből, ráöntjük az öntetet és kb 15 percre visszarakjuk sülni. Tetszés szerint sajttal megszórható.
Aki a burgonyát szereti, rossz ember nem lehet! Nekik ajánlunk egy isteni salátát is, szalonnával!
Hozzászólás zárolva.