Facebook hozzászólás
838

MARHA JÓ!

Marha és hagyma, avagy ismét egy példa

Mindig több az egyszerűség, és ezt vallja kitűnő bloggerünk, Steffel Csaba is. Az őrülten jó ételek szakértőjétől íme a bizonyság, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat…

Mustáros hátszínszelet, Kép: Steffel Csaba
Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A marha hátszínt szépen megtisztítjuk, majd kb. 20 dekás szeletekre szeleteljük. Megszórjuk aprított rozmaringgal, majd 1-1 evőkanál csípős mustárral alaposan bedörzsöljük, olajba fojtva, legalább 1 napra (éjszakára) hűtőben hagyjuk, érleljük. Grillen, forró grillserpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt (persze ki ahogy szereti) megsütjük, tálalás előtt megsózzuk.

A vöröshagymát félkarikákra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon 5-6 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az időközben felcsíkozott csemegeuborkát és a kapribogyót. Jól átforgatjuk, meglocsoljuk a balzsamecettel, és összeforraljuk. Ez a ragu szerintem akkor jó, ha még a hagymának is marad egy kis roppanása.)

Kedvünkre való burgonyakörettel tálaljuk, ami most nálam Cicege  – tócsi, tócsni, lapcsánka, stb. -, és én ezt a finomságot egyszerűen, csak reszelt burgonyából liszttel, egy kis tejjel és sóval készítem.

Jó étvágyat kíván: Steffel Csaba

Így készítsünk hamisítatlan argentin marhasteaket!

Argenti marhasteak tálalva, Kép: matusz-vad
Kép: matusz-vad

Mi jut először eszünkbe Argentínáról? A tangó, a dél-amerikai hegyláncok, és persze a legendásan ízletes marhahús! Szerencsére már nálunk sem ismeretlen az argentin konyhakultúra, amibe a profi séfeknek hála budapestiként is könnyű beleszeretni, de akár otthon is megpróbálhatjuk elkészíteni az ikonikus rib-eye steaket.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!